Zuinige Auto, Welke Milieusticker

Elektrische auto

In Duitsland zijn er momenteel 2 soorten milieusticker voor de zogenoemde Umweltzones. Deze maatregelen zijn genomen om de luchtkwaliteit in het centrum van steden te verbeteren door de uitstoot van koolstofdioxide gassen terug te dringen. Het gaat hier om een gele en een groen sticker, waarbij de gele sticker nummer 3 heeft en de groene sticker nummer 4. Men zou in het algemeen kunnen stellen hoe hoger het nummer van de Duitse milieusticker hoe zuiniger de auto.

Of een auto een groene milieusticker mag wordt gebaseerd op de drie volgende dingen. Het motor type van de auto benzine, diesel, elektrische of hybride. De categorie van de auto, hoe zwaar is een auto aangezien die te maken heeft met de uitstoot. De leeftijd van de auto. Op Verkeersbureaus.nl vind je hier meer informatie over.

Daarbij komt dat de er vroeger ook nog een rode sticker was voor de meest vervuilende auto’s, deze sticker is inmiddels in de ban gedaan. Hetzelfde lijkt te gaan gebeuren met de gele sticker. Met de gele sticker heeft men alleen nog toegang tot de Umweltzone van het plaatsje Neu-Ulm.

De zone in Dresden

Een groene sticker wordt gegeven als de voertuigen een hybride, LPG of benzine motor hebben met een EURO 1 Norm of hoger vanaf 1 december 1993. Personenwagens M1 of lichte bedrijfswagens die voldoen aan de EURO 4 norm vanaf 1 december 2006. Vrachtwagens en bussen met een dieselmotor die voldoen aan EURO 4 norm vanaf 1 december 2006. Dieselmotoren met een roetfilter en EURO 3 of hoger komen ook in aanmerking voor een groene milieusticker.

De aller zuinigste en minst vervuilende auto’s van het moment die elektrisch rijden of via een brandstofcel komen altijd in aanmerking voor een groene milieusticker. In de toekomst kunnen deze auto’s misschien worden voorzien van een nieuw sticker. De blauwe stickers hier staan de nummers 5 en 6 op, wat aangeeft dat auto’s met deze sticker nog schoner en zuiniger zijn dan auto’s met een groene milieusticker.

Categories: Vervoer