Aanleg van de A4

De aanleg van de A4 kan niemand ontgaan zijn. Het feit dat deze snelweg wordt aangelegd levert nog wel eens problemen op op de weg, omdat het voor enorme drukte zorgt, maar toch is de aanleg van de A4 ergens goed voor. De A4 snelweg moet een einde maken aan de drukte tussen Den Haag en Rotterdam, waar het vooral rond spitstijd vaak vaststaat met lange files. Hieronder vertellen we je meer over de nieuwe snelweg en de invloed die dit heeft op files.

A4 Delft-Schiedam

De A4 wordt aangelegd tussen Delft en Schiedam. Reden aanleg a4 Delft Schiedam? Heel simpel, deze nieuwe snelweg die aangelegd wordt op het drukke gedeelte tussen Rotterdam en Den Haag, moet ervoor zorgen dat er geen files meer staan op de beruchte A13: een snelweg waar al jarenlang files staan tijdens de spits. De aanleg van deze snelweg moet de bereikbaarheid van alle omliggende steden, zoals Schiedam en Delft, maar ook Rotterdam en Den Haag verbeteren, dankzij de verbreding van de A4 en het verkeer dat soepeler over de A4 geleid kan worden zonder files te veroorzaken. De Rijkswaterstaat verwacht wel dat weggebruikers aan deze nieuwe situatie moeten wennen. Gevolg hiervan is dat er af en toe file ontstaat op de A13 en A4. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig van de Ketheltunnel gebruik kunnen maken, wordt er gebruik gemaakt van een Fileverplaatsingsysteem.

 

De aanleg van de snelweg

Het aanleggen van deze snelweg is een ingewikkeld karwei. De snelweg bevat namelijk diverse tussels, zoals de Ketheltunnel tussen Delft en Schiedam en er is bovendien sprake van veel verdiepte liggingen op de snelweg. Gelukkig is er, met het perspectief dat de A4 voor minder files gaat zorgen, de hoop dat mensen de wegwerkzaamheden rondom de A4 snel zullen vergeten, omdat het er in de toekomst dat er een stuk minder files staan!

Categories: Project A4, Vervoer